Blog Nasıl Yazılır? Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Öncelikle bloğunuzun konusunu belirlemelisiniz. Tek alana yönelik mi yoksa onlarca alanda yazının yayınlanacağı bir blog mu buna iyice karar vermelisiniz ve buradaki en önemli etken uzman olduğunuz yada öğrenmeyi istediğiniz alanda yazmak olacaktır. Sevmediğiniz yada ilgili olmadığınız bir alanla ilgili sadece para kazanabilmek için yazmak bir süre sonra blogun devam edilebilirliğini bitirecektir.
Bu süreçte kendinizi test etmek adına wordpress yada blogspot tabanlı blogları tercih edebilirsiniz 1-2 aylık deneme sonucunda düzenli ve orijinal içerik girebiliyorsanız, yazmaktan keyif alabiliyorsanız ücretli bir hosting ve domain satın alarak sitenizi daha da geliştirebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz web sitesinin wordpress tabanlı olmasıdır. Bunun sebebi ise gerek tema çeşitliliği gerekse eklenti çeşitliliği olarak wordpress inanılmaz bir zenginlik sunmaktadır. Daha sonra isterseniz ücretsiz temalarla isterseniz de ücretli temalarla devam edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken normalde ücretli olan temaların internette bir şekilde ücretsiz olarak bulabilirsiniz ancak bunların içerisinde zararlı yazılım bulunması, eksik dosya olması çok olası bir durumdur. Ücretli temalar için de themeforest adlı web sitesinden ürün satın alımı gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda çok tecrübeli değilseniz eğer temalar ile birlikte destek paketlerinin de sunulduğunu belirtmek isterim.
Sitenizi açtınız ilgili ve orijinal içerikleri gün gün giriyorsunuz. Ancak ziyaretçiler istediğiniz oranda artmıyor yada hiç kimse okumuyor. Bunun sebebi ise kullanıcıların sizleri google aramalarında bulamaması tabi yeni açılan bir web sitesi için google aramalarında hemen kullanıcının karşısına çıkmak çok olası değil. Burda yapmanız gereken ise kullanıcıların karşısına farklı araçlar ile çıkmak. Örneğin sosyal medya linkedin, twitter, facebook, instagram, pinterest, tumblr gibi sitelerden destek alarak kendi sitenizi geliştirebilir ve büyütebilirsiniz. Bu işlem web sitenize hem ziyaretçi olarak hem de backlink olarak destek sağlayacaktır. Doğru ve ilgili kullanıcıya ulaşabilirseniz sosyal medyadan aldığınız geri dönüşler sayesinde bir süre sonra blogunuz hem kulaktan kulağa yayılacak ve düzenli bir ziyaretçi kitlesi kazanmış olacaksınız. Bu süreçte aldığınız linkler de google’ın gözünde değerlenecek ve sıralamada üst sıralara çıkabileceksiniz.
İçerik girerken dikkat etmeniz gerekenler ise başlık, içerik ve görsel kullanımı olmalıdır. Başlığı seçerken seçtiğiniz konudaki arama sayısını, o konuda yazısı bulunan rakiplerinizin hangi kelimeleri başlıkta geçirdiğine dikkat etmeniz gerekir. İçerikte ise 1000 kelime ancak 300 kelimede yeterli bilgi veren yazılardansa 400 kelime ve 400 kelimede de yeterli bilgi veren makaleler hem siteniz için daha uygun olacaktır hem de kullanıcıyı uzun yazılarla sıkmamış olacaksınız.
Bu süreçte kendinizi geliştirmeniz ve sürekli öğreniyor olmanız çok önemli. Yabancı ve yerli alanda mentor siteler bularak kendinizi sürekli geliştirebilirsiniz. Örneğin seo ve dijital pazarlama konusunda bilgi almak için Seo Sözlük firmasının seo blogunu okuyabilirsiniz. Bunun dışında medium üzerinden de ilgili olduğunuz konularda blog yazılarını takip edebilir ve yararlı blogları keşfedebilirsiniz.


0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir