CES 2016; Samsung Yeni Buzdolabı ve Taşınabilir SSD Çözümlerini Tanıttı!


Samsung bildiğiniz gibi teknolojinin neredeyse her tarafında boy göstermekte. CES 2016‘da da bu özelliğini tanıtımları ve duyuruları ile bolca gösteriyor ve kendisini sadece ”mobil” sektörde olmadığını gösteriyor. Firma kısa süre önce ”değişik” buzdolabı ve kompakt yapıda SSD sürücüsünü tanıttı.

Samsung Portable SSD T3 Özellikleri

samsungt31
İlk olarak SSD’den başlamak gerekirse son derece güzel ve işlevsel olduğunu söylemeliyim. Portable (Taşınabilir) SSD T3 olarak adlandırılan yeni SSD serisi son derece hızlı bir yapıya sahip. 51gr ağırlığa ve 4 x 58 x 10.5 mm ebatlara sahip olmasıyla avuç içine sığacak boyutlarda olan T3 serisi SSD’ler ayrıca USB Type C (USB 3.1) portunu da bünyesinde barındırıyor. Kutu içeriğine Type C ucu standart uca dönüştüren bir dönüştürücü de ilave edilmiş.
AES 256-bit korumalı yapısıyla güvenli bir çözüm sunan SSD’ler depolama kapasite olarak 250GB/500GB/1TB/2TB olarak belirlenmiş. 450MB/s okuma-yaza hızlarının olduğu T3 SSD’lerin net fiyatı belli değil ancak 1TB modelinin 400$ civarında satılacağı söylenmekte. Ürünler Mart ayı itibari ile raflarda olacak.

Samsung Family Hub Buzdolabı

samsung-smart-fridge-2016-01-04-01
Samsung, CES fuarında bir de buzdolabı duyurdu. Buzdolabı elbette sıradan işlevinin yanında daha akıllı işlerde yapabiliyor ki zaten onu değişik yapanda burada. Bünyesinde 21.5” Full HD ekran barındıran buzdolabında bu ekran ile iletişimde olan kameralarda yer alıyor. Kameralar buzdolabının içini gözlemliyor ve biten yiyeceği veya azalan yiyeceği tespit ediyor ve kullanıcı uyarılıyor. Ayrıca azalan yiyecekler internet üzerinden aranıyor ve en ucuza nereden bulunacağı gösteriliyor. Buzdolabında ayrıca stereo hoparlör sistemi de bulunmakta.
Dolaylı olarak internet bağlantısı olan buzdolabına kullanıcılar bir uygulama ile uzaktan erişebiliyor ve ihtiyaç olan yiyecekleri görebiliyor ki bence bu iyi bir özellik. Buzdolabı ayrıca SmartThings uyumlu Samsung televizyonlar ile de kontrol edilebiliyor. Aslında buraya kadar anlattığımız şey kısa Nesnelerin İnterneti (Internet Of Things) diyebiliriz. Nesnelerin İnterneti ne mi? Buyurun;


Teknolojiyi ve popüler kültürü takip etmeyi sever, onlar hakkında yazmayı daha çok sever. Ayrıca sizden gelen soruları da cevaplamaktan hoşnut kalır; [email protected] twitter.com/MtnAKPINAR

1 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir