Cooler Master Resonar Gaming Kulakiçi Kulaklık İncelemesi


Bir süredir hem müzik dinlemek için hem de bilgisayarda oyunlarda sesli görüşmelerde kullanmak için bir kulak içi kulaklık arıyordum. Birkaç model arasından bütçemi zorlayarak CM Resonar Gaming kulaklığını almaya karar verdim. İki hafta boyunca kulaklığı olabildiğince geniş koşullarda test etmeye çalıştım. Bu incelemede sizlere bu deneyimlerimi yansıtacağım.
Kutu İçeriği

  • CM Resonar Kulak-içi Kulaklık
  • CM Resonar audio splitter kablosu ( PC için mikrofon ve hoparlör jackını ayıran kablo)
  • Küçük, orta ve büyük olmak üzere 3 çift kulak içi silikon
  • Kare şekilde yarı-sert malzemeden taşına çantası
  • Uluslararası garanti kartı, kullanım kılavuzu

Teknik Özellikler

  • Empedans: 20 Ω
  • Frekans aralığı: 20-20.000 Hz
  • Sinyal gürültü oranı: 58 dB
  • Mikrofon hassasiyeti: -44 dB (100-10.000 Hz)
  • Ağırlık: 21.4 gram
  • 1.3 metre kordon
  • Patentli mekanik bass ayarı ( Bass FX )

OYUN
Birkaç saat oyun oynayarak cihazı farklı koşullarda test etmeye çalıştım. Bass FX özelliğini açtığımda oyundaki bass seslerin gerçekten güçlendiğini hissettim. Öte yandan dip tiz seslerde fazla olmasa da bir kayıp yaşanıyor. Bunun da çözümü çok basit. Sesi açıyorsunuz.  Özellikle patlama, silah ve en çok da araç seslerinde gerçekten olumlu yönde geliştirme sağlıyor. Araba yarışı oyunu test ederken sesi sonuna kadar köklemek istedim. Sesleri çok yükselttiğinizde ise herhangi bir çatlama patlama gibi seste bozulma sıkıntıları yaşatmıyor.
MÜZİK
Müzik konusundaki başarısı göreceli bir kavram. Ben genel olarak elektronik, club, house, dubstep ve hip-hop türünde müzikler dinliyorum. Bu yüzden bassların dolgun olması benim için daha öncelikli. CM resonar da Bass FX özelliği açıkken bu konuda gerçekten başarılı. Basslar dolgunlaşıyor ancak yine çok az da olsa tiz kaybı oluyor. Bu yüzden cihazlarımdaki bass baskınlığına ayarladığım ekolayzırları tekrar kurcalamak zorunda kaldım. Çok tiz-vokal müzik dinleyenleri yeterince tatmin etmeyebilir. Bu kişilere tavsiye etmiyorum. Bass FX kapatılsa bile bass temelli bir kulaklık olduğu için tizler tatmin etmeyecektir. Nexus 4, iPod 4. Nesil, Asus Memopad FHD 10” tablet ve 3 farklı bilgisayarda test ettim. iPod ile kulaklık sanki %10 bonus kazanıyor gibi. Hem ufak da olsa ses kalitesi fark ediyor hem de maksimum ses yüksekliği artıyor. En önemlisi de iPod ile en yüksek seste bile çatlama, patlama yapmıyor. ( Genel olarak kullananlar bilir iPod’un ses çıkış gücü gerçekten çok yüksek.)
FİLM/VİDEO
Beni en çok etkileyen başarısı film ve videolarda oldu. Yüksek ses ve DTS codecli filmlerde sinemaya oldukça yakın ses verebiliyor. Özellikle basslar yine çok başarılı. Aksiyon, bilim-kurgu, korku türündeki filmlerde film izleme keyfini arttırıyor. Hafif, aksiyonsuz, gürültüsüz geçen filmler için ise hiç gerekli bir kulaklık değil. Yine tizlerde değil bass seslerde farkını belli ediyor.
MİKROFON
Yaptığım telefon ve Skype görüşmelerinde oldukça olumlu geri dönüşler aldım. Birkaç kişi telefonun dahili mikrofonu ile fark hissetmediğini birkaç kişi de daha net ses geldiğini söyledi. Henüz PC tarafında test edemedim. Ancak aynı kaliteyi orada da vereceğini düşünüyorum.
KUMANDA
Mikrofon kısmının bulunduğu yerde tek tuşlu metal bir kumanda mevcut. Bu tuş ile aramaları cevaplayabiliyor , medya oynatıcılarda ses ayarı hariç tüm işlevleri kullanabiliyorsunuz. ( Sonraki şarkı, önceki video, ileri geri sarma, durdurma-devam ettirme vs.)
MALZEME KALİTESİ
Fiyatını hak ettiren bir malzeme kalitesi var. 1.3 metre uzunluğunda ince şerit şeklinde yapılmış yüksek kaliteli karışmayan-dolanmayan bir kablosu var. Hoparlör başlıkları, kumanda kısmı, jack kısımları alüminyumdan yapılmış. Jack dışlarında da altın(ne kadar altın orası tartışılır) kaplama kullanılmış.
KONFOR
Konfor konusu da yine kulaktan kulağa değişen bir etken. Kulaklığın kutusundan fazladan olarak bir çift küçük ve bir çift büyük silikon kulak içi tıkacı geliyor. Beni üzerinde gelen orta boy silikonlar tatmin etti. Ancak eski kulaklığıma göre daha çok rahat ettim dersem yalan olur. 3 silikon çiftini de denedim ama hepsi de 1.5-2 saatin üzerinde kullanımlarda rahatsız etmeye başlıyor inceden inceden. Ağırlık olarak ağır değil bu sayede ağırlık yapıp hemen ağrı yaratmıyor.
KİME HİTAP EDİYOR ? 
Genel olarak bass ağırlıklı ses seven, arkadaşlarıyla sık sık sesli görüşme desteği ile oyun oynayan, yüksek ses seven.
KİME HİTAP ETMİYOR ?
Kısık ses seven, tiz, vokal ağırlıklı müzikler dinleyen, gürültü patırtı kopmayan oyunlar oynayan, Skype-Raidcall-Hangouts gibi sesli görüşme yazılımlarıyla pek işi olmayan kişiler. [review] IMG_20141107_212938IMG_20141107_213020 IMG_20141107_213408


Bahçeşehir Üniversitesi yazılım mühendisliği bölümünde 3.sınıf öğrencisiyim. IBM Türkiye'de öğrenci elçisi olarak görev almaktayım. Yazılım benim için bir işten öte, tutku. Şu anda kendi tarayıcı oyunumu yazmakla uğraşıyorum.

2 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    1. Türkiye konumlu internet üzerinde bende stok göremiyorum. Amazon gibi yerlerden alınabilir. Doların yükselişiyle fiyatı 200TL bandına dayandı. Tahminimce kimse getirtmeye yanaşmıyor.