En Yeni 5 Android Launcher


Bugünkü yazımızda biraz telefonlarımızı özelleştireceğiz. Öncelikle Launcher’ler hakkında ufak bilgiler verelim ve hemencecik listemize geçelim. Launcher’ler Android cihazınızın var olana arayüzünü değiştirerek size farklı bir deneyim yaşatmayı hedefler. Evet şimdi en yeni 5 Launcher listemize geçelim ve deneyimlerimizi aktaralım.

Cobo Launcher   

Öncelikle Launcher oldukça şık, bunu ilk başta söyleyeyim. Özelleştirme imkanı ise oldukça geniş. Kendi Tema ve İkon marketi bulunmakta ve buradan indirdiğiniz temalar sadece görüntüyü değiştirmiyor bir kaç tane de ek widget’ı beraberinde getiriyor. Özellikle widget uygulaması kullanıyorsanız boşuna telefonunuzu yormayın bunu kurun geçin. Farklı klasör seçenekleri yanında uygulama çekmecesinin sıralamasını da istediğimiz gibi yapabiliyoruz. Ana ekranda parmağımızı aşağı çektiğimizde bizleri arama ekranı çıkıyor istediğimiz uygulamaya kısa sürede ulaşabiliyoruz ek olarak arama ekranında popüler uygulamalarda tavsiye ediliyor. Ana ekranda yine parmağımızı yukarı kaydırdığımızda bu sefer direk uygulama çekmecesi açılıyor. Geçiş efektlerini, duvar kağıtlarını değiştirebiliyoruz. Uygulama ücretsiz ve Türkçe. (Bir iki çevirim hatası veya çevrilmemiş kelime mevcut, ayarlar sekmesinden geliştiriciye çeviride yardımcı olabilirsiniz) Hemen alttan uygulamanın ekran görüntülerine bakabilirsiniz ve linkten uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Live Launcher

Live Launcher’de görselleştirmeler açısından oldukça iyi konumda.  Tüm uygulamalar ana ekranda toplanıp otomatik olarak klasörleştiriliyor bu sayede karışıklık giderilmiş oluyor. Yine Cobo launcher gibi bunda da tema seçeneğinin yanında ayrıca Font ve Duvar kağıdı seçeneği de sunuluyor. Uygulamanın ayarlar kısmına geldiğimizde ise oldukça geniş bir menü bizleri karşılıyor. Bu ekrandan font rengini, klasör şeklini, hava durumu efektini ayarlayabiliyoruz veya ana ekranın yedeğini alabiliyoruz. Uygulama kendine özel bir kaç widget’da getiriyor.

Zen Launcher

Zen Launcher biraz daha değişiklik arayanlara özel bir uygulama. Ana ekrana favori 9 uygulama koyabiliyorsunuz ve geri kalan ekstra ekleyeceğiniz ekranlara widget’lar atayabiliyorsunuz. Ekranı sağa kaydırdığımız da ikinci ekranımız bizleri karşılıyor. Burada en çok kullandığımız uygulamalar listeleniyor ve ekranın en altında son yüklenenler görünüyor. Bu ekranı sevdim açıkçası. Tekrar bir kaydırma yaptığımızda ise tüm uygulamaları görüyoruz. Uygulamalar alfabetik olarak sıralanmış. Bunun dışında pekte bir özelliği yok.

Mega Launcher

Uygulama aslında biraz sorunlu diyebiliriz çünkü kullanımım sırasında bir iki takılma ve bug’a rastladım. Tabi bunlar güncelleme ile giderilebilecek şeyler. Bunun dışında geçiş efektleri göze hoş bir akıcılıkta geçiyor. İnsana sadece o geçişleri izlemek bile zevk veriyor. Kendi tema mağazası bulunan uygulama da bir sürü tema seçeneği mevcut kısaca binbir çeşit tema var, seç beğen al usulü. Bunu dışında ikonların fontlarını ayarlayabiliyoruz ve uygulama çekmecesinde bir iki rötüş yapabiliyoruz. Tabi çok geniş ölçekte olmayan düzenlemeler bunlar.

Hexy Launcher

Hani bir kısım hafif bir değişiklik ister bir kısımda daha bir fazla değişiklik ister ya işte bu onlara göre. Ne tam anlamıyla bir ana ekranı ne tam anlamıyla bir uygulama çekmecesi yok ama her ikisinden de var. Böyle garip bir uygulama işte. Uygulamayı yüklediğimizde karşımıza tüm uygulamalarımız altıgenler içinde karşımıza çıkıyor. Ekranın dört bir tarafına da hareket edebiliyoruz ki bu zaman zaman uygulamayı bulmamızda sıkıntı çıkarabiliyor ancak bununda bir kolayı var, uygulama içerisinde bir arama çubuğu bulunmakta. Ayrıca ekranın sağ altında ki simgeye tıklayarak gelen ekrana widget’lar koyabilirsiniz. Bunun dışında bir ayarlar menüsü veya özelleştirme seçeneği bulunmuyor.


Teknolojiyi ve popüler kültürü takip etmeyi sever, onlar hakkında yazmayı daha çok sever. Ayrıca sizden gelen soruları da cevaplamaktan hoşnut kalır; [email protected] twitter.com/MtnAKPINAR

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir