Juno, Jüpiter'in Büyük Kırmızı Nokta'sına Yakından Baktı; Çarpıcı Fıtrına


Orada olmak istemezsiniz

Geçtiğimiz 10 Haziran günü, Jüpiter‘e gönderilen Juno uzay aracı tarihte bir ilki gerçekleştirerek gezegenin ikonik Büyük Kırmızı Nokta‘sına yakın bir uçuş gerçekleştirdi. Elde ettiği görüntüleri ise hiçbir şey beklemeden bizlere göndererek büyük bir iyilik yaptı.
Juno tarafından gönderilen görüntüleri hızlı bir şekilde paylaşan NASA, hala bur esimler üzerindeki dijital işlemelerine devam ediyor. O yüzden yazının en sonuna ekleyeceğimiz resimlerin çözünürlüğü ve kalitesi biraz düşük. İlerleyen günlerde NASA daha kaliteli görselleri işledikten sonra paylaşacak.
Bununla birlikte Güneş Sistemi’nin en büyük ve vahşi fırtınası olan Büyük Kırmızı Nokta gerçekten adını hak eden cinsten bir fırtına. 16.000 kilometrelik bir genişliğe sahip olan bu fırtına tam 1.3 tane Dünya genişliğindedir ve içerisine 4 tane Dünya’yı alabilir. Yani o kadar büyük bir fırtına. Ve bu fırtınayı 1830 yılından beri izlemekteyiz. Tahminlere göre 350 yıldan beri devam ediyor. NASA’nın varsayımına göre fırtınanın başlangıcına Jüpiter’e çarpan büyük bir cisim neden olmuş olabilir.
Gönderilen resimler ile bu inanılmaz doğa olayı hakkında daha fazla şey öğreneceğimiz kesin. Bu arada, Juno’nun bir sonraki yakın uçuşu 1 Eylül’de gerçekleşecek.


Kaynak; NASA Juno


Teknolojiyi ve popüler kültürü takip etmeyi sever, onlar hakkında yazmayı daha çok sever. Ayrıca sizden gelen soruları da cevaplamaktan hoşnut kalır; [email protected] twitter.com/MtnAKPINAR

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir