Terminale Yeni Bir Bakış: Terminus İncelemesi


Windows kullanırken Linux kullanan arkadaşlarınızı gördüğünüzde keşke bizimde güzel bir terminalimiz olsaydı mı diyorsunuz ? Sanırım terminus ile bu dileğimiz gerçeğe dönüştü.

Windows üzerinde çalışan çoğu programın (Putty,Mobaxterm..) günümüzün modern tasarımlarınını yakalayamasının aksine Terminus bu problemi problemi iddalı bir şekide aşmış gibi gözüküyor.

Programı ilk açtığınızda bizi anasayfası ile karşılıyor. Bu anasayfa üzerinde yeni sekme, yeni ssh bağlantısı yada Programın ayarlarını yapabileceğimiz kısa yollar karşılıyor.Program varsayılan olarak yeni sekmede clink ile çalışıyor. Clink windows üzerinde bash benzeri bazı kolaylıklar sağlayan bir program. Bu sayede daha önceden yazdığınız kodlara erişebilir yada tab basarak kod tamamlamasını sağlayabilirsiniz.

Sağ üste bulunan Dünya simgesine tıklayarak yeni ssh bağlantılarınıza hızlıca erişim sağlayabiliyorsunuz.

Terminal üzerinde uygulamalarınız işlemin tamamlanma yüzdesini program üzerinde sekmelerde yada windowsda taskbar çubuğunda görebiliyorsunuz.

Ayarlar kısmının ilk sayfasında bizi uygulama ile ilgili ayarlar karşılıyor. Bu sayfadan tema seçimi, sekmelerinin duracağı konumuve benzeri ayarları yapabiliyorsunuz. Burada muhakkak yapmanızı önereceğimiz bir ayar var. Akrilik arkaplanı aktif edin ve buradan Fluenti seçin. Biliyorsunuz ki windows 10 artık fluent tasarıma geçme çalışıyor ve bu da bu uygulamaya çok yakışıyor. Hotkeys kısmından terminaliniz ile ilgili çeşitli kısayolları ayarlayabiliyorsunuz.

Terminus eklenti desteği bulunuyor. Bu destek ile beraber uygulamaya yeni özellikler ekleyebiliyorsunuz.

Bizim tavsiyemiz shell-selector eklentisini kurmanızdan yana. Bu eklenti tabbarda bir liste ikonu oluşturuyor ve bu ikondan bilgisayarınız üzerinde bir terminal açarken Ps,cmd veya bash olmasını seçebiliyorsunuz.

Uygulamaya SSH bağlantılarınızı ekleyebiliyorsunuz. Bu sayade tek bir tıkla bağlantınızı sağlıyorsunuz.

Görünüş kısmında terminalinizin yazı tipi , boyutu ve renk şeması gibi ayarları yapabiliyorsunuz.

Shell kısmından varsayılan kabuğunuzu belirleyebiliyorsunuz, varsayılan ev komunu ve bazı değişkenleri uygulamaya ekleyebilirsiniz.Uygulama gözünüzü şenlendirecek güzelliklere sahip bir uygulama. Şuana kadar büyük bir probleme denk gelmedim. Laptop kullanıyorsanız Nvidia uygulamayı intel ekran kartınızda çalıştıracağına Nvidia Gpu üzerinde çalıştırabiliyor. Bu bataryanızı olumsuz etkileyebilir bu yüzden Nvidia kontrol panelinden uygulama için ayarlanan varsayılan GPU’ yu Nvidia olarak belirleyiniz.


Dijitaller'in Sunucu ve Ağ altyapısını kuran, düzenleyen. Genel olarak teknoloji ve bilim ile uğraşmayı severim . Detaylı bilgi için https://ahmetozer.org. Lütfen sorularınızı Dijitaller.com Yorumlar veya Twitter üzerinden iletin.

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir