Wonder Woman'dan ''Harika'' Başlangıç ve Bir de Rekor


Türkiye’de 2 Haziran tarihinde vizyona giren Wonder Woman, gişede tüm beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.

Bildiğiniz gibi, Wonder Woman bu hafta sonu vizyona girdi ve sadece 3-5 gün içinde (yaşadığınız yere bağlı olarak) oldukça iyi bir hasılat rakamına ulaşmayı başardı. Film, beklentileri aşarak gişede önemli bir mihenk taşını arkasında bıraktı.

Kadın Yönetmenliğindeki En Büyük Açılış Hafta Sonu!

Wonder Woman aslında biraz feminist bir karakter ve aslında bu bağlamda tüm dünyaya gerekli bir karakter diyebiliriz. Patty Jenkins tarafından yönetilen Wonder Woman, kadın yönetmene sahip şimdiye kadar ki en yüksek açılış hafta sonu hasılatına ulaşan film olarak rekor kırmış durumda. Filmin bu alandaki liderliğini Grinin 50 Tonu’ndan aldığını belirtelim.
Filme geri dönecek olursak, Wonder Woman açılış hafta sonunda 223 Milyon dolar seviyesinde bir hasılat elde etmeyi başardı. Film ABD’de ise ilk hafta sonunda 100 Milyon dolara ulaşmayı başardı. Bu bağlamda Wonder Woman, Kaptan Amerika 1 ve 2, Doctor Strange, AntMan, Thor 1 ve 2, Iron Man ve Galaksinin Koruyucuları filmlerini geride bırakmayı başardı.
DC Genişletilmiş Evren’de yani DC sinematik evrenindeki filmler arasında – Batman v Superman, Suicide Scuad ve Man of Steel – ise bu anlamda sonuncu diyebiliriz. Fakat şahsi görüşümce aralarındaki en iyi ”film” ise Wonder Woman diyebilirim.
Eleştirmenlerden ve Rotten Tomates’ten (%94) iyi sonuçlar alan Wonder Woman, DC’nin önceki 3 filmi arasında ayağı yere sağlam basan ilk filmi.

Batman Yok, Superman Yok; Sorun da Yok!

Wonder Woman, aslında tam anlamıyla bir prequel filmi. Film, Diana‘nın (Wonder Woman’ın gerçek adı), çocukluğunu, yetiştirilişini ve nasıl bir savaşçı oluşu anlatılıyor ve film bunu gayet iyi yapıyor. Zira, Batman veya Superman filmde yer almıyor ve o diğer kahramanların gösterildiği garip kısa YouTube videolar da yok, sadece Gal Gadot’un canlandırdığı Wonder Woman var.
Bildiğiniz gibi Batman v Superman’de Wonder Woman’ı, 1. Dünya Savaşı’nda erkeklerle dolu bir ekiple beraber şu fotoğrafta görmüştük.
Film bu fotoğrafın geçtiği tarih, yani 1. Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Kahramanımızı buraya sürüklendiren ise Themyscira’ya düşen İngiliz casusu Steve Trevor oluyor. Her ne kadar 1. Dünya Savaşı’na girsek de Wonder Woman burada savaş tanrısı Ares’e karşı savaşıyor.
149 Milyon dolarlık bütçeyle çekilen Wonder Woman’ın en sevdiğim sahneleri ise filmin ortalarında rastgele oluşan kısa savaş sahneleri. Hatta iddialı olacak ama bu sekanslar son zamanlarda izlediğim en iyi ve en etkileyici sahnelerden.
Bu arada unutmadan yazayım, CinemaScore’a göre filmi izleyenlerin %52’si kadın, %48’i erkek izleyicilerden oluşuyor.
Daha fazla anlatmaya sanırım gerek yok. Şahsi olarak DC’nin 2012’den beri çektiği en iyi süper kahraman filmi diyebilirim. Gidip izleyin derim.


Teknolojiyi ve popüler kültürü takip etmeyi sever, onlar hakkında yazmayı daha çok sever. Ayrıca sizden gelen soruları da cevaplamaktan hoşnut kalır; [email protected] twitter.com/MtnAKPINAR

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir