Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi‘nin ortak çalışması sonucu ülkemizde CRYENGINE Academy eğitim programını başlatacaklarını duyurdu. Bu sayede Türk oyun geliştiricileri ve konuya ilgi duyan beyinlerin yolu bir nevi açılmış olacak.
C++ yazılım dilini bilen tüm Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine programın kapıları ardına kadar açık olacak. Derse katılan öğrencilerin profesyonel geliştiricilerin bilmesi gereken bilgileri öğrenecekler. Ayrıca CRYENGINE teknolojisi üzerinden öğrencilere somut projeler görme şansı, 3D obje, animasyon, Flow Graph, yapay zeka kullanımı, konumsal ses kullanımı gibi pek çok eğitim verilecek.
Sanal Gerçekli (VR) de eğitim kapsamında bulunacak. Gelecekte ki dünyaya damgasını vuracak VR teknolojilerin bilinmesi ülkemiz açısından önemli. Eğitimde CRYENGINE’in VR için hazırlanan teknolojileri ve kullanımı verilecek ve nasıl oyun geliştirildiği gösterilecek. Hatta Crytek’in size haberini yaptığımız Robinson: The Journey adında VR oyunu da mevcut.
Crytek Türkiye'de CRYENGINE Academy Programını Başlatıyor

Bahçeşehir Üniversitesi’nin ne kadar büyük bir eğitim yeri olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz gerçekten. Bahçeşehir öğrencileri için çok güzel bir fırsat.
Kesinlikle gerçekten başarılı bir adım atılmış hem yerli oyun sektörü içinde yatırım yapılmış olur.